Ek-Equity agerade finansiell rådgivare i samband med DanCanns företrädesemission samt brygglånsfinansiering

DanCann Pharma A/S (SS: DANCAN) (”DanCann Pharma” eller ”Bolaget”), ett danskt bolag som drivs av cannabinoider, har genomfört en företrädesemission av aktier upp till cirka 18,5 miljoner DKK före transaktionskostnader. Bolaget kommer att kalla till en extra bolagsstämma (”EGM”) där ett förslag om att minska bolagets aktiekapital samt förslag om att ge nödvändiga bemyndiganden till styrelsen för att besluta om Företrädesemissionen kommer att behandlas. Företrädesemissionen förväntas äga rum under maj och juni 2024. Intäkterna från Företrädesemissionen avses användas för att återuppbygga och stärka bolagets kapitalstruktur, säkra finansiering för lanseringen av den förberedda produktportföljen samt omstrukturera det befintliga kapitalarrangemanget med bolagets två långivare, vilket därmed eliminerar de utestående skyldigheterna och uppnår en skuldfri status.

Läs DanCanns fullständiga pressmeddelande här.

Motiv

DanCann Pharma tillkännagav en strategisk omställning under hösten förra året, påverkad av makroekonomiska förändringar och ett fall i marknadsvärderingen, vilket ledde till ett omfokusering och beslutet att prioritera den del av verksamheten som fokuserar på inköp, import och distribution, särskilt de regulatoriska aspekterna av den danska marknaden. DanCann Pharmas justerade strategi bygger på en kapitaleffektiv affärsmodell med en lättare tillgångsbas. Den speglar företagets engagemang för en hållbar framtid, som gynnar både patienterna och företagets finansiella välmående.

DanCann Pharma har implementerat strategin med ett slimmat team och siktar på att nå breakeven under fjärde kvartalet 2024, samtidigt som de fortsätter att distribuera lönsamma Rx-produkter och planerar att introducera nya erbjudanden från sin pipeline.

Om DanCann

DanCann Pharma grundades 2018 och är ett danskt läkemedelsbolag. DanCann Pharma fokuserar på att upptäcka, utveckla, tillverka och kommersialisera nya cannabinoida läkemedel inom ett brett spektrum av sjukdomsområden. Bolaget tillverkar och distribuerar receptbelagda läkemedel och receptfria läkemedel (OTC), främst fokuserade på smärtpatienter med alternativa behov och hantering av sin sjukdom, täckta av det danska pilotprogrammet för medicinsk cannabis.

Arkiv nyheter