Ek-Equity agerade finansiell rådgivare i samband med Attanas företrädesemission

Attana AB (publ) (”Attana” eller ”Bolaget”) genomför en nyemission av så kallade units bestående av aktier och teckningsoptioner (”Units”) med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare (”Företrädesemissionen”). Teckningskursen har fastställts till 0,16 SEK per Unit, vilket motsvarar 0,08 SEK per aktie. Företrädesemissionen består av högst 218 126 206 nya aktier och högst 109 063 103 teckningsoptioner av serie TO 1 (”Teckningsoptionerna”). Teckningstiden pågår från och med den 8 december 2023 till och med den 22 december 2023. Genom Företrädesemissionen kan Bolaget initialt tillföras som högst cirka 17,45 MSEK före emissionskostnader. För det fall Teckningsoptionerna utnyttjas kommer Bolaget att tillföras ytterligare emissionslikvid i juni 2024. Bolaget har i samband med Företrädesemissionen erhållit teckningsförbindelser om cirka 2,65 MSEK och emissionsgarantier om cirka 4,65 MSEK, motsvarande totalt cirka 42 procent av Företrädesemissionen. Emissionslikviden från Företrädesemissionen avses primärt att användas för att återbetala lån och stärka Bolagets erbjudande inom immunitetsprofiler.

Läs Attana fullständiga pressmeddelande här.

Motiv

För att stärka Bolagets erbjudande och erbjuda mer geografiskt anpassade produkter behöver Bolaget addera och validera fler virus och antigener i immunitetsprofilerna samt fortsätta förhandla om lansering tillsammans med utpekade partners för försäljning, distribution och analys i Schweiz, Tyskland och Storbritannien. Motivet för Företrädesemissionen är vidare att stärka erbjudandet för läkemedelsindustrin, hitta mer ändamålsenliga lokaler, stärka teamet samt att återbetala lån.

Om Attana

Attana AB grundades 2002 med idén att effektivisera forskning och utveckling av nya läkemedel genom biologisk interaktionskarakterisering i realtid. Baserat på sina patenterade teknologier säljer bolaget uppdragsforskning och egenproducerade analysinstrument samt ett in vitro diagnostiskt (IVD) verktyg, Attana Virus Analytics (AVA), till läkemedelsbolag, bioteknikföretag och akademiska institutioner.

Arkiv nyheter